itulau_fanua

Tala Fou

Saili le matagofie o paipa uamea mai le olaga matagofie o Iapani

Iapani, e faaopoopo atu i le avea o se atunuu ua faatusaina i le faasaienisi pito sili, o se atunuu foi e maualuga manaoga mo le atamai i le tulaga o le olaga faaleaiga. I le avea o se faʻataʻitaʻiga o vai inu i aso uma, na amata ai ona faʻaaogaina e Iapanipaipa uameae pei o paipa vai i le taulaga i le 1982. I aso nei, o le vaega o paipa vai uamea faʻaaogaina i Tokyo, Iapani e maualuga atu i le 95%.

Aisea e fa'aogaina ai e Iapani paipa u'amea u'amea i se fua tele i le fanua o felauaiga vai inu?

 

A o leʻi oo i le 1955, sa masani ona faaaogā paipa uamea i paipa vai paipa i Tokyo, Iapani. Mai le 1955 i le 1980, o paipa palasitika ma paipa faʻapipiʻi uʻamea na faʻaaogaina lautele. E ui lava o faʻafitauli o le lelei o le vai ma faʻafitauli o le paipa uʻamea ua uma ona foia, o le tafe i le vai i Tokyo o loʻo matua ogaoga lava, ma o le maualuga o le tafe e oʻo atu i le 40% -45% e le taliaina i le 1970s.

O le Tokyo Water Supply Bureau na faia suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga tele i faʻafitauli o le tafe o le vai mo le silia ma le 10 tausaga. E tusa ai ma le auʻiliʻiliga, 60.2% o vai tafe e mafua mai i le le lava o le malosi o mea paipa vai ma malosiaga i fafo, ma 24.5% o vai tafe e mafua mai i le le talafeagai o le mamanu o paipa paipa. 8.0% o le tafega o le vai e mafua ona o le le talafeagai o le mamanu o auala paipa ona o le maualuga o le faʻalauteleina o palasitika.

1711004839655

I lea itu, ua fautuaina e le Faalapotopotoga o Suavai a Iapani le faaleleia atili o mea paipa vai ma auala fesootai. Amata mai ia Me 1980, o paipa uma o le suavai e itiiti ifo i le 50 mm le lautele mai le laina autu o le vai fesoasoani i le mita vai o le a faʻaaogaina paipa vai uʻamea, paipa paipa, tulilima ma faucets.

E tusa ai ma faʻamaumauga mai le Tokyo Water Supply Department, ona o le faʻaogaina o le uamea faʻamaʻi na siitia mai le 11% i le 1982 i le sili atu i le 90% i le 2000, o le aofaʻi o vai tafe tutusa na pa'ū mai le sili atu i le 50,000 i le tausaga i le faaiuga o le 1970s i le 2 -3 i le 2000. , faʻavaeina le faʻafitauli o le taʻeina o paipa vai inu mo tagata nofoia.

I aso nei i Tokyo, Iapani, ua faʻapipiʻiina paipa vai uʻamea i nofoaga uma e nonofo ai, lea ua faʻaleleia atili ai le lelei o le vai ma faʻaleleia atili ai le tetee atu i mafuie. Mai le faʻaogaina o paipa vai uʻamea i Iapani, e mafai ona tatou iloa o le lelei o paipa vai uʻamea i tulaga o le puipuiga o le siosiomaga lanumeamata, faʻasaoina o punaoa, ma le soifua maloloina ma le tumama e le fesiligia.

I totonu o lo tatou atunuu, o paipa uʻamea uʻamea na faʻaaogaina muamua i le alamanuia militeri. Ina ua maeʻa le toeitiiti atoa le 30 tausaga o atinaʻe, ua faʻaleleia atili tekinolosi oloa, ma ua faasolosolo malie ona ulufale i le fanua o felauaiga vai inu, ma ua faʻamalosia malosi e le malo. I le aso 15 o Me, 2017, na tuʻuina atu ai e le Matagaluega o Fale ma le Atinaʻeina o Nofoaga i tua o Saina le "Vaivai Tuʻusaʻo Suavai mo Fale ma Nofoaga e Nofo ai" Faiga Faʻatonu Faʻatonu", lea e faʻamaonia ai e tatau ona faia paipa i paipa uʻamea maualuga. I lalo o lenei fomu, ua fanauina ai e Saina se vaega o sui o pisinisi a le malo ma pisinisi tumaoti ma tomai faatekinolosi sili atu.


Taimi meli: Mati-21-2024